Merete Stokkenes logo
Drina

Drina

Drina er en aktiv liten frøken. Hun viser veldig gode tegn på å bli en bra sporhund. Nå når jeg tar fram utstyret for å gå spor, er hun helt med. Når hun må sitte igjen i bilen, og Jason får spor før henne, er det lyd kan du si. Nå er det bare opp til meg å få videreutvikle dette. Gleder meg!

Vi driver også med fillelek, og hun har det av jakt og kamp hun trenger ser jeg. Hun holder fast og rolig i fillen, og er så stolt når hun vinner. Jason og Drina har også fillekamp seg imellom. Det er artig å se hvordan Jason lar Drina vinne bakover før han gir henne kamp igjen.

Når det gjelder lydighet, er det innkalling som er tingen. Hun lyder nå sitt navn veldig bra og kommer fint når jeg roper. Det er jo ikke alltid hun vil, men jeg utfordrer henne hele tiden, og kaller henne inn når hun er opptatt. Godbit er fint å ha, og det synes Drina også. Vi er ennå ikke kommet til kravfasen når det gjelder innkalling, men hun er nå bare 12 uker, og litt gøy skal man jo få lov til å ha. Viktig at hun får lov til å være valp og kose seg, så får vi "lure inn" kommandoene etter hvert. Sitt og ligg begynner å sitte, nok en gang trenet inn med godbit. Det er ganske så artig å se på henne og Jason, for han får jo med seg at Drina får godbit, så han sitter og ligger alt han kan, for å få godbit han og. Så her er det innlæring med både kommando og "hjelpeinstruktør".

Jeg ser at Drina nok kan bli litt avhengig av Jason, så jeg prøver mest mulig å ta henne med på nye steder alene, slik at hun får løse alle oppdukkende mål, uten hjelp av Jason. Det ser ut som hun løser det meste veldig fint. Hun er veldig sosial, og har ingen problemer med å hilse på verken mennesker eller dyr.  Miljøtrening går også fint. Det ser ikke ut som om hun synes noe er farlig ennå!  

Framover kommer vi til å jobbe mer med sporene, slik at de blir lenger og eldre. Samtidig kommer jeg til å starte med apporten. Han nå kjøpt en liten tre apport til å starte med. ... alle Jasons gamle var litt for store ... Vi skal ta det hele veldig forsiktig, og leke oss fram til målet!